ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Τρίτη 2, ΗΛΙΟΣ. Εισήγηση/συζήτηση θεοσοφικού θέματος (εργασίες μόνο για μέλη).

Πέμπτη 4, ΑΜΜΩΝΙΟΣ ΣΑΚΑΣ. Γεώργιος Γιανναδάκης:Ορφεύς - Ο π.Χ. Χριστός (αναβληθείσα ομιλία).

Παρασκευή 5, ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ. Ρένα Κεφαλούδη: Κρισναμούρτι – Περί Αγάπης.

Δευτέρα 8,EΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ. Ελένη Εξηνταβελώνη:Συγκριτική μελέτη τηςΜυστικής Δοξασίας, τόμος Ι, Κοσμογένεση.

Τρίτη 9, ΟΡΦΕΥΣ. Εισήγηση/συζήτηση θεοσοφικού θέματος (**).

Πέμπτη 11, ΑΡΤΕΜΙΣ. Εσωτερικός κύκλος (εργασίες μόνο για μέλη).

Παρασκευή 12, ΑΛΚΥΩΝ. Αλέξανδρος Μπουσουλέγκας: Η ελευθερία της σκέψης.

Δευτέρα 15, ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ. Ελένη Εξηνταβελώνη:Συγκριτική μελέτη τηςΜυστικής Δοξασίας, τόμος Ι, Κοσμογένεση.

Τρίτη 16, ΗΛΙΟΣ. Εισήγηση/συζήτηση θεοσοφικού θέματος.

Πέμπτη 18, ΑΜΜΩΝΙΟΣ ΣΑΚΑΣ. Κυριακή Αντωνίου: Περί Ντεβαχάν (Devahan).

Παρασκευή 19, ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ. Γεώργιος Γιανναδάκης:Μετενσάρκωση και Κάρμα κατάEdgar Cayce.

 

(*)Τα μέλη των στοών ΗΛΙΟΣ και ΟΡΦΕΥΣ συναποφασίζουν σε κάθε συνάντησή τους το προς συζήτηση θέμα της επόμενης συνάντησης.

 (**) Η «Ερευνητική Ομάδα» εγκαινίασε μία σειρά εργασιών με αντικείμενο την συστηματική ομαδική μελέτη της «Μυστικής Δοξασίας» και την παράλληλη συγκριτική έρευνα σε σύγχρονα επιστημονικά ρεύματα σκέψης. Είναι ανοικτή σε όλους και απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής και εγγραφής. Για πληροφορίες και δήλωση ενδιαφέροντος, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με την Ελένη Εξηνταβελώνη, τηλ: 6981 447635.

 

ΜΑΪΟΣ

 

Δευτέρα 6, ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ. Ελένη Εξηνταβελώνη:Συγκριτική μελέτη τηςΜυστικής Δοξασίας, τόμος Ι, Κοσμογένεση.

Τρίτη 7, ΟΡΦΕΥΣ. Εισήγηση/συζήτηση θεοσοφικού θέματος (εργασίες μόνο για μέλη).

Πέμπτη 9, ΑΡΤΕΜΙΣ. Γεώργιος Αρώνης: Η των Ελλήνων Καμπάλα –Οι Έλληνες θεοί στο δένδρο της ζωής.

Παρασκευή 10, ΑΛΚΥΩΝ. ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΛΩΤΟΥ.

Τρίτη 14, ΗΛΙΟΣ. Εισήγηση/συζήτηση θεοσοφικού θέματος.

Πέμπτη 16, ΑΜΜΩΝΙΟΣ ΣΑΚΑΣ. Γεώργιος Γιανναδάκης: Ατλαντίς – Μύθος ή πραγματικότητα;

Παρασκευή 17, ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ. Βασίλειος Γκόργκας: Περί Αληθείας.

Δευτέρα 20, ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ. Ελένη Εξηνταβελώνη:Συγκριτική μελέτη τηςΜυστικής Δοξασίας, τόμος Ι, Κοσμογένεση.

Τρίτη 21, ΟΡΦΕΥΣ. Εισήγηση/συζήτηση θεοσοφικού θέματος.
Πέμπτη 23, ΑΡΤΕΜΙΣ. Εσωτερικός κύκλος (εργασίες μόνο για μέλη).
Παρασκευή 24, ΑΛΚΥΩΝ. Γεράσιμος Διαμαντάτος: Φόβος και φοβίες.
 
Τρίτη 28, ΗΛΙΟΣ. Εισήγηση/συζήτηση θεοσοφικού θέματος.
 
Πέμπτη 30, ΑΜΜΩΝΙΟΣ ΣΑΚΑΣ. Κυριακή Αντωνίου: Το βουδικό πεδίο και το νιρβανικό πεδίο.
 
Παρασκευή 31, ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ. Θεόδωρος Κατσιφής: Η σημασία της ζωής – Ελεύθερη συζήτηση.

ΙΟΥΝΙΟΣ

 

Δευτέρα 3, ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ. Ελένη Εξηνταβελώνη: Συγκριτική μελέτη της Μυστικής Δοξασίας, τόμος Ι, Κοσμογένεση.

Πέμπτη 6, ΑΡΤΕΜΙΣ. Γεώργιος Αρώνης: Ars Memoriae – Η τέχνης της μνήμηςως η Ατραπός της Ενθυμήσεως της ήδη Θείας φύσεως του Ανθρώπου.

Παρασκευή 7, ΑΛΚΥΩΝ. Γεώργιος Γκόργκας: Ιεροί Χώροι.

Δευτέρα 10, ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ. Ελένη Εξηνταβελώνη: Συγκριτική μελέτη της Μυστικής Δοξασίας, τόμος Ι, Κοσμογένεση.

-------------

 ΔΥΟ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΟΣΟΦΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ το 2019 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αγαπητοί φίλοι

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι τον Οκτώβριο του 2019 θα διεξαχθούν στην Ελλάδα δύο πολύ σημαντικά Διεθνή Θεοσοφικά Συνέδρια.

 

  1. To Συνέδριο του διεθνούς φορέα: InternationalTheosophicalHistoryConferences γίνεται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Σχολής της Θεοσοφίας και θα φιλοξενηθεί στην έδρα της Θεοσοφικής Εταιρείας εν Ελλάδι, Αθήνα, στις 12 και 13 Οκτωβρίου. Θα εργαστεί υπό την προεδρεία του Καθηγητή JamesSantucci, επιμελητή του τριμηνιαίου θεοσοφικού περιοδικού TheosophicalHistory (theohistory.) και με την βοήθεια τυ TimRudbog (Ph. D.) και της κας Έρικας Γεωργιάδη (Pg. D.), Διευθύντριας της Ευρωπαϊκής Σχολής της Θεοσοφίας και Γραμματέως του InternationalTheosophicalHistoryConferences.

To πλήρες πρόγραμμα εργασιών θα ανακοινωθεί τον Ιούνιο ή Ιούλιο του 2019. Είναι Συνέδριο αμιγώς ακαδημαϊκό και γίνεται μόνο στην Αγγλική γλώσσα, με ομιλητές Καθηγητές Πανεπιστημίων και άλλους Ακαδημαϊκούς. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω δεσμό (link):

https://theosophicalhistoryconference.eu/?pageid=3968

  1. Το Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Σχολής της Θεοσοφίας, το οποίο θα λάβει χώρα στην Ερέτρια, Εύβοια, από τις 13 έως τις 18 Οκτωβρίου 2019 με συμμετοχή πολλών ομιλητών από όλο τον κόσμο και με θέμα:

ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 

Και σε αυτό, επίσης, οι εργασίες γίνονται μόνο στην Αγγλική γλώσσα και δεν υπάρχει δυνατότητα και χορηγία για μεταφραστές. Επίσημος καλεσμένος του Συνεδρίου είναι ο Dr Jim Β. Tucker από το Πανεπιστήμιο της Virginia, ΗΠΑ. Μπορείτε να κατεβάσετε το ένθετο με το πλήρες πρόγραμμα και όλες τις πληροφορίες στον εξής δεσμό (Link): 

https://europeanschooloftheosophy.eu/wp-content/uploads/2019/03/EuropeanSchoolTheosophy2019-1.pdf

Η συμμετοχή στο Συνέδριο της Θεοσοφικής Σχολής της Θεοσοφίας είναι μια ευκαιρία για τα μέλη, τους συνδρομητές και τους φίλους που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τις εργασίες της στο Συνέδριο που είχε οργανώσει στην Ελλάδα το 2006, και δεν γνωστό πότε θα υπάρξει η δυνατότητα να οργανωθεί εκ νέου στην Ελλάδα.

Λίγα λόγια για τον επίσημο καλεσμένο του Συνεδρίου:

 

O Dr Jim B.Tucker είναι  Καθηγητής Ψυχιατρικής και Νευροσυμπεριφοράς στο Πανεπιστήμιο της Virginia, ΗΠΑ. Είναι επικεφαλής του Τομέα DVA Διαρκών Σπουδών, στον οποίο συνεχίζει το έργο του Ian  Stevenson με μικρά παιδιά που μιλούν για αναμνήσεις τους από περασμένες ζωές. Έχει συγγράψει δυο βιβλία, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε 20 γλώσσες. Είναι τα βιβλία: Ζωή πριν από την Ζωή - Μια Επιστημονική Έρευνα επάνω στις Αναμνήσεις των Παιδιών από Περασμένες Ενσαρκώσεις τους (Life Before Life - A Scientific Investigation of Children's Memories of Previous Lives), το 2005, και Επιστροφή στην Ζωή - Εκπληκτικές Περιπτώσεις Παιδιών που Θυμούνται Περασμένες Ζωές (Return to Life -Extraordinary Cases of Children Who Remember Past Lives), το 2013),το οποίο κρίθηκε «Βest seller» από την εφημερίδα New York Times.

Το θέμα της πρώτης διάλεξής του θα είναι: 

 

«ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ ΣΗΜΑΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΩΝ ZΩΩΝ»

 

Με λίγα λόγια, θα μιλήσει για έρευνες του Πανεπιστήμιου της Virginia, ΗΠΑ,  και μελέτες για περισσότερα από 50 χρόνια επάνω σε περιπτώσεις μικρών παιδιών που μιλούν για αναμνήσεις τους από περασμένες ζωές. Μερικά από αυτά τα παιδιά έχουν στο σώμα τους σημάδια ή ελαττώματα εκ γενετής που θυμίζουν πληγές, συνήθως θανατηφόρες, οι οποίες φαίνεται να είχαν στο σώμα του ατόμου, την ζωή του οποίου τα παιδιά δείχνουν να θυμούνται. Σε αυτήν την διάλεξη θα παρουσιαστούν πολλές τέτοιες περιπτώσεις και θα συζητηθεί κατά πόσον μπορεί να είναι αληθινές.

Μια ιδιαίτερη περίπτωση είναι εκείνο που ο Ian Stevenson  όρισε ως «πειραματικά εκ γενετής σημάδια». Σε αρκετές χώρες της Ασίας, οι άνθρωποι μερικές φορές κάνουν ένα σημάδι στο σώμα τους για να μεταφερθεί στην επόμενη ενσάρκωσή  τους. Σε κάποιες περιπτώσεις, γεννήθηκε ένα βρέφος με ένα σημάδι στο σώμα του που ταίριαζε με εκείνο που φαίνεται να είχε γίνει στο προηγούμενο σώμα του. Στην διάρκεια της ομιλίας θα εξεταστούν διάφορες πιθανές εξηγήσεις επάνω στο θέμα αυτό....

Το δεύτερο θέμα έχει τίτλο: 

 

«ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ»

 

Σε αυτό θα αναφερθεί στις 50 χρόνων έρευνες στο ίδιο Πανεπιστήμιο, τις οποίες ξεκίνησε ο Ian Stevenson, σχετικά με αναμνήσεις παιδιών από περασμένες ζωές τους. Μελετήθηκαν πάνω από 2500 περιπτώσεις από όλο τον κόσμο και στις περισσότερες από αυτές, οι λεπτομέρειες που έδινε ένα παιδί μπορούσαν να ταυτιστούν με την ζωή ενός προ πολλού θανόντος ατόμου. Ουσιαστικά, τα παιδιά μιλούν για την  περασμένη ζωή τους σε πολύ μικρή ηλικία. Αρκετά, μάλιστα, συμπεριφέρονται  με τρόπο που δείχνει να συνδέεται με την προηγούμενη ζωή τους, όπως π.χ. έντονα συναισθήματα για μέλη της παλαιάς οικογένειάς τους, φοβίες που οφείλονται στον τρόπο που είχε πεθάνει το άτομο στην προηγούμενη ζωή του, καθώς και δυσκολία προσαρμογής στο νέο φύλο του όταν στην προηγούμενη ζωή του το παιδί ανήκε στο αντίθετο φύλο. 

Η παρουσίαση του θέματος θα περιλάβει και μια ανασκόπηση της έρευνας και των λεπτομερειών από πρόσφατες περιπτώσεις στην Αμερική. Για παράδειγμα, θα εξεταστεί λεπτομερώς η πολύ γνωστή περίπτωση του James Leininger, ενός αγοριού που θυμόταν ότι είχε υπάρξει χειριστής πολεμικού αεροσκάφους και είχε σκοτωθεί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Η συμμετοχή στο Συνέδριο της Θεοσοφικής Σχολής της Θεοσοφίας είναι μια ευκαιρία για τα μέλη, τους συνδρομητές και τους φίλους που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τις εργασίες της στο Συνέδριο που είχε οργανώσει στην Ελλάδα το 2006, και δεν γνωστό πότε θα υπάρξει η δυνατότητα να οργανωθεί εκ νέου στην Ελλάδα.

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο ένα ή και στα δύο Συνέδρια, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την κα. Ιφιγένεια Κασταμονίτη, Γραμματέα της Θεοσοφικής Εταιρείας εν Ελλάδι και της Ευρωπαϊκής Σχολής της Θεοσοφίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.